У току реконструкција пута од Манастира у Грабовцу до Шабачког пута
четвртак, 26 октобар 2017 12:04

грабовац1Данас су започети радови на реконструкцији пута од Манастира у Грабовцу до Шабачког пута. Инвеститор је Република Србија, а извођач радова Предузеће ''Strabag''.

Радове је обишао председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић са својим сарадницима и том приликом истакао да ће до Нове године у Обреновцу бити обновљено и изграђено преко 300 километара путева.

- После реконструкције централних путева који су били везани за правац Грабовац-Бањани преко Вукићевице и централни путни правац који је везивао пут за Београд преко Мислођина, Дражевца и Конатица до Степојевца преко пута Дражевац-Вранић преостале су нам још две деонице. Прва је ова на којој смо данас у дужини од 8,2 километара и која прелази преко пруге. Она ће бити шира од постојеће и биће потпуно нова, дакле не ради се местимично крпљење ударних рупа, већ тотална реконструкција. Друга деоница је пут од Ибарске магистрале до школе у Дражевцу кроз насеље Баљевац, то јест од јаруге код гробља до Живковића краја која је у посебно лошем стању.  Ти радови крећу 6. новембра, док ће 9. новембра започети радови на Шабачком путу, да бисмо везали Скелу и Ушће у дужини од 4 километара потпуно новом саобраћајницом – казао је Чучковић и додао да ће се за све то време и даље радити сеоске саобраћајнице и некатегорисани путеви.

грабовац2

Раша Прелић, председник Савета месне заједнице Грабовац, рекао је да је пут за Доњи крај у Грабовцу оптерећен тешким саобраћајем.

- Пут за Доњи крај у Грабовцу је, откако је изграђен пре 45 година, крпљен више пута, али је много оптерећен великим бројем камиона. С обзиром да спаја Шабачки пут са Бањанским путем ово је једна од већих инвестиција после реконструкције главног пута  – истакао је Прелић. 

Коментари
Додај нови Претрага
Додај коментар
Име:
емејл:
 
Наслов:
UBBкод:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
Морате навести анти-спам код који стоји на слици.

!joomlacomment 4.0 Copyright (C) 2009 Compojoom.com . All rights reserved."

 

Сервис грађана

  Пут до Ваших права 
Сазнајте како најлакше можете добити неке документе и остварити своја права

Контактирајте администрацију 
Поставите питање, пошаљите сугестију
или критику администрацији Градске општине Обреновац

Наручивање докумената
Наручите извод из матичних књига рођених,
умрлих, венчаних и држављана 

Документа / Одлуке /  Буџет
Преузмите усвојена документа, одлуке...

Правна помоћ  
Правна помоћ за све грађане Обреновца

Важни телефони
бројеви телефона устаннова и
институција

Мапа општине Обрeновац
Информишите се...

Ред вожње
на линији Обреновац - Београд

Преузмите информатор о раду ГО Обреновац

Буџет ГО Обреновац

imagesbudget