Терен за ФК Ројковац
недеља, 12 новембар 2017 15:35

terenrojkglav1Започети су радови на изградњи терена за Фудбалски клуб Ројковац. Будуће игралиште ,,Плаво беле фамилије" налазиће се на простору између насеља Сава и Ројковац. 

- Нешто о чему смо сањали цело детињство и ствар којој тежимо од када смо основали Фудбалски клуб. Играли смо као домаћини на терену ФК Забрежје и покренули иницијативу за изградњу нашег терена. Градска општина Обреновац нам је изашла у сусрет и надам се да ћемо ускоро заиграти на нашем терену јер смо свакако то, и цео наш комшилук, заслужили - рекао је Милош Стефановић, председник ФК Ројковац.

Градска општина Обреновац је препознала потребе овог клуба и изашла им у сусрет тако што је данас њихов комшија, председник општине Обреновац, Мирослав Чучковић озваничио почетак радова на изградњи терена за ФК Ројковац на радост и фудбалера и свих оних који воле и прате рад овог клуба. "Мали корак за велики сан" је била парола која се провлачила током свих утакмица, а данас захваљујући Градској општини Обреновац тај велики сан постаје стварност.

Председник ГО Обреновац, Мирослав Чучковић подсетио је да су многи успешни фудбалери потекли управо са Ројковца.

- Једанаестица је дала Јестровића, репрезентативца, десетка је дала Петковића, репрезентативца и велики играчи Рабе и домаћих лига су дошли из нашег насеља.Сад су стигли неки нови клинци, померамо ствари унапред, ово је терен који треба да изроди мало је пет српских репрезентативаца, колико имамо сад. Тако да, на вама је будућност.  Ми смо урадили оно што сте ви тражили и мислим да је велика ствар да цео Обреновац сада функционише по том лига систему, ми смо направили у протеклих годину дана пет шест потпуно нових терена. Наша општинска лига је нешто што треба да буде за понос свима - рекао је Мирослав Чучковић, председник ГО Обреновац.

terenrojk22

Пројекат финансира Градска општина Обреновац а реализује се преко обреновачких јавних предузећа, где је носилац пројекта Јавно предузећа за изградњу Обреновца.

"Реализација пројекта на изградњи спортског терена креће буквално од данас, трајаће у наредних неколико месеци у зависности од тога колико нам временске прилике буду погодовале за извођење грађевинских радова, али очекујемо да ћемо од априла месеца имати прву фудбалску утакмицу на овом простору." - рекао је Милан Марошанин, директор ЈП за изградњу Обреновца.

Председник Фудбалског савеза Обреновца, Иван Лазаревић нагласио је да му је драго што општина стоји иза Фудбалског савеза и својих клубова одлучујући се на историјски корак изградње терена за ФК Ројковац.

- Ово нису једине активности општине као помоћи својим клубовима, радило се на обнови терена у Пироману, ФК Вукићевицу оживели смо потпуно из пепела где смо помогли у изградњи њиховог терена, оспособљен је терен у Конатицама, данас ево Ројковац и мени је драго што идемо узлазном линијом из дана у дан и као Фудбалски савез и као општина и као сви клубови - рекао је Лазаревић.

terenrojk2

- Заиста значајан дан за наше највеће насеље. Фудбалери ФК Ројковац, њихове омладинске селекције, сви навијачи заслужили су да добију свој дом. Приоритети ГО Обеновац увек ће бити радови на инфраструктури, увек ће бити изградња нових фудбалских терена како би наши најмлађи имали прилику да се баве спортом и како би развијали спорт." - рекао је Урош Мирићић,  испред Кабинета председника ГО Обреновац.

 

Коментари
Додај нови Претрага
Додај коментар
Име:
емејл:
 
Наслов:
UBBкод:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
Морате навести анти-спам код који стоји на слици.

!joomlacomment 4.0 Copyright (C) 2009 Compojoom.com . All rights reserved."

 

Сервис грађана

  Пут до Ваших права 
Сазнајте како најлакше можете добити неке документе и остварити своја права

Контактирајте администрацију 
Поставите питање, пошаљите сугестију
или критику администрацији Градске општине Обреновац

Наручивање докумената
Наручите извод из матичних књига рођених,
умрлих, венчаних и држављана 

Документа / Одлуке /  Буџет
Преузмите усвојена документа, одлуке...

Правна помоћ  
Правна помоћ за све грађане Обреновца

Важни телефони
бројеви телефона устаннова и
институција

Мапа општине Обрeновац
Информишите се...

Ред вожње
на линији Обреновац - Београд

Преузмите информатор о раду ГО Обреновац

Буџет ГО Обреновац

imagesbudget